Vaprooster

burchtavond 1


De Burchtavond was weer een succes en de pinten vloeiden rijkelijk. Het opzetje naar een van de belangrijke momenten in jouw Quintus Qarriere, de zoektocht naar een dispuut. Hopelijk heb je een plek in een van onze VAP's weten te bemachtigen en kom je binnenkort een bier drinken met de mannen in het groen-wit! Hieronder vind je een kort overzicht van onze VAP's. 


VAP 1: Badjas-das VAP

Maandag 11 september

Na een lange dag colleges of een pittige zondagavond kun je het beste voor de dag komen in badjas-das bij de Koornbrug voor een borrel met de nodige poepel. Na een korte tour door het Leidsche zal de trek worden gestild met de nodige tapas en kebab van de enige echte Dali bakkerij bij de Heerensociëteit in den Blauwen Besch.

VAP 2: Gala VAP

 Vrijdag 16 september

Omdat Davinten van gala’s houden wordt hier vast een tipje van de sluier gelicht. Het voorprogramma zal bestaan uit een petanque masterclass gegeven door Davinten. Vervolgens zal een Davinciaans diner plaatsvinden bij Leidsche Danny van de Herberg! 

galavap 4 converted


Dit is slechts het begin, hierna zal een heus mini-gala georganiseerd worden met damesdispuut BO, waar een band bestaande uit beide disputen een optreden zal verzorgen.

VAP 3: Subweek VAP

 resize subweek

Maandag 18 september

Sport, muziek, de biermeter, debat, noem het maar op. Al deze winnaars kwaliteiten worden tijdens de Subweek van Quintus op de proef gesteld. Da Vinci heeft dit jaar voor de derde keer op rij de titel behaald en dat mag gevierd worden! Samen met onze vrouwelijke mede-winnaars, Atalanta, openen we de derde VAP, de Subweek VAP. Deze VAP zal van start gaan met een bourgondische barbecue. Vervolgens komt er een competitief spelelement, waarbij de strijd van start zal gaan. Goede verhalen, glorieuze overwinningen, wat wil je nog meer? Ook in de VAP beloven wij een gooi naar een denkbeeldige biermeter te doen.

VAP 4: Raki Trein

antwerpen converted

Vrijdag 23 september

De VAP der VAPs. Hierin zal er, heel toevallig, de heerlijk anijslikeur Raki gedronken worden bij elke stop in de trein. Dit is echter niet enige wat op het programma staat. De trein waar we inzitten zal ons namelijk richting Antwerpen brengen waar wij de avond door zullen brengen. Na een Davinciaans diner aldaar lopen de opties in Antwerpen van discotheken tot geweldige karaokebars. Daarna zal (hopelijk) eenieder zijn weg terugvinden naar het hostel.

VAP 5: Literaire VAP

Maandag 26 september

Een traditionele VAP. Na edities met onder ander Arjen Lubach zal dit jaar niemand minder dan Jerry Hormone onder genot van enkele bieren het gesprek aangaan over geschreven boeken en geleefde levens. Een rustige VAP met de inhoud die je van Davinten mag verwachten. 

Pilaaravond

30 september

De juiste keuze maken was nog nooit zo makkelijk! Alle Davinten staan in het Kraantje aan de Vrouwensteeg waar er bieren gedronken kunnen worden en een potje kan worden gepoold. Drink met ons mee en ga met ons mee naar de Dixo op Quintus waar we de Davinciaanse danspasjes van stal halen en ons op het podium zullen begeven. De eerste uitnodigingen zullen hier worden verdeeld!

Boxershort-cocktail VAP

uitnodiging1 converted

Zaterdag 1 oktober


De eerste uitnodiging van Da Vinci en een heuse klassieker! Laat jezelf in een enerzijds Leidse en anderzijds tropische ambiance volgieten met verscheidene sterke dranken en mixjes. De dresscode moet hier natuurlijk bij passen, het beste van twee werelden, jasje-dasje en boxershort!

Deze avond staat garant voor de meest bizarre verhalen en legendarische herinneringen (of misschien ook niet…)

Jaareten VAP

Woensdag 5 oktober

Een goede mogelijkheid om een normale maandagavondgang te ervaren maar dan op woensdag. Eten met een jaar zorgt voor een beter beeld van de omgangsvormen en geeft inzicht in de culinaire eigenschappen van Davinten.

Praeses-in-‘t-water-borrel

Vrijdag 7 oktober

Da Vinci gaat naar de Dixo om het podium te domineren met de typische dansmoves, maar ook om voor de tweede en laatste keer uitnodigingen uit te delen.

Tweede uitnodigings VAP

Woensdag 12 oktober

Heb jij een uitnodiging ontvangen? Dan ben je maandag 12 oktober van harte welkom voor een roulatiediner in onze dispuutshuizen. Laat je verrassen door de culinaire klasse!