Wie wij zijn

Van harte! Je hebt op dit moment de KMT doorlopen en mag jezelf nu ook officieel Quint noemen. Je staat daarmee aan het begin van een van de mooiste periodes van je leven, je studententijd! Binnen je studententijd bij Quintus staan de disputen centraal en de komende periode, de VAP, staat dan ook geheel in het teken van het vinden van een dispuut. Een goed dispuut past bij je en biedt jou zowel de uitdaging als hulp die jouw komende studietijd ook echt tot een studententijd kan maken.

Het L.S.D Da Vinci is een dispuut dat deze verhouding goed waarborgt. Da Vinci is opgericht op 21 oktober 1982. Sindsdien is het dispuut uitgegroeid tot het grootste mannendispuut van Quintus. Ondanks dat Da Vinci al enige tijd in het groen-wit aan de bar bij de paal staat, is de identiteit van het dispuut is onveranderd gebleven. Een identiteit die berust op twee pijlers: intellect en eloquentie. Rustend op deze twee pijlers zijn Davinten op een queeste om in de voetsporen te treden van Leonardo da Vinci. Een man die door zijn constante zoektocht naar verbeteringen en perfectie als ‘uomo universale’ wordt getypeerd.

Deze idealen blijken bijvoorbeeld op studie-gerelateerd vlak. Je bent immers primair naar Leiden gekomen voor de studie. Davinten ondersteunen elkaar door studiemateriaal uit te wisselen en sinds mensheugenis is zaaltje 7 van de UB (universiteitsbibliotheek) een verzamelplek voor studerende Davinten. Ook zal het je waarschijnlijk niet ontgaan zijn dat veel Davinten actief zijn binnen de verschillende commissies van Quintus. Veel Davinten nemen zitting in de barco of barbestuur, maar ook veel organiserende commissies als de Museumnacht bevatten vaak Davinten.

07nieuw

Ook buiten Quintus zijn Davinten zeer actief. Het festival ‘Summerjazz’ is opgericht door Davinten en neemt elk jaar in grote toe. Davinten nemen ook zitting in studieverenigingsbesturen en organisaties als de PKvV. Davinten borrelen niet alleen met elkaar maar werken, sporten en wonen met elkaar. Er wordt gezamenlijk gezwommen en gefietst; er zijn verschillende dispuutshuizen waar altijd voor een bakkie kan worden aangeklopt en baantjes als het Leids Studenten Draegersgilde worden gezamenlijk uitgevoerd.

Davinten ondersteunen en stimuleren elkaar. Het L.S.D. Da Vinci biedt de handvaten om jezelf te ontwikkelen op alle gebieden die tijdens de studententijd en daarna van pas kunnen komen. De vele contexten waarin Davinten elkaar treffen resulteert in een actief, betrokken en hecht dispuut. Als jij je herkent in het reeds geschetste beeld, zou ik je graag verwelkomen bij een van onze VAP’s. Da Vinci vivat!

Met Davinciaanse groet,

Jaap Valkenburg

h.t. Praeses L.S.D. Da Vinci

Hierboven zie je de promofilm van onze manifestatie: Het Boekenbal. Samen met Il Lustra hebben wij bedacht dat het mooi zou zijn om een feest te organiseren in de sfeer van de Roaring Twenties; ofwel, een van Leo's feesten nabootsen net als in zijn film The Great Gatsby. Zaterdag 12 november zal de 3e editie plaatsvinden, dus wees er bij!